Indisk

Du må aldri diskutere på tom mage. Kom til Masala Politics, en helt ny, indisk restaurant rett bak Stortinget i Oslo, etablert av familien som brakte indisk mat til Oslo for første gang. 

Menyen vår er kanskje ikke helt «politisk korrekt» sammenlignet med hva du er vant til å få servert på indiske restauranter. Likevel tror vi den vil mette både konservative og liberale munner. 

Ta en titt på menyen og velkommen til debatt!

Hos Masala Politics får du indisk mat og drikke basert på oppskrifter som har gått i arv i generasjoner, og som har blitt utviklet til perfeksjon hos oss. Vi serverer indisk mat på en helt ny og utradisjonell måte.

En ny og annerledes indisk restaurant

Masala Politics er det siste restaurantkonseptet til Baljit Padda Singh, mannen som står bak noen av Oslos mest anerkjente indiske restauranter: New Delhi på Tjuvholmen og Listen to Baljit på Solli plass.


Du finner nyåpnede Masala Politics rett bak Stortinget, og plasseringen er ikke tilfeldig – restauranten er nemlig en hyllest til norske og indiske relasjoner, som samtidig oppfordrer til en ny og annerledes politisk samtale. 


Hos Masala Politics blir alle møtt med respekt, uansett og du heter Singh eller Stoltenberg. Her er det lov å være rivende uenige om politikk, så lenge dere er enige om at vi har byens beste Garam Masala!

Unik indisk mat i Oslo

Garam Masala er en av de viktigste krydderblandingene i det indiske kjøkken, og består av en aromatisk sammensetning av blant annet kardemomme og spiskummin. Det som gjør at indisk mat får sin unike smak, er nettopp den spesielle sammensetningen av kryddere. Selve ingrediensene er ikke så fremmede og eksotiske her i Norge, men hvordan de brukes er annerledes.

I Norge brukes kryddere som kardemomme, kanel og muskat i kaker og søte bakverk, mens på det indiske kjøkken går disse søte krydderne i middagsrettene. Pakistansk og indisk mat har mange likhetstrekk med bruk av kryddere.

Hemmeligheten bak å lage autentisk og nydelig indisk mat er å tilsette ingrediensene og krydderne i riktig rekkefølge – ikke hive alt oppi gryta og la maten lage seg selv, slik vi gjerne gjør i Norge. Kryddere tilfører nemlig egne smaker og lukter ut i fra når de tilsettes maten. 

Ingrediensenes reise må følges fra start til slutt. Målet er den perfekte retten. Hver eneste gang.


Lag din egen Garam Masala

I India får du ofte servert hjemmelaget Garam Masala, og det er ikke vanskelig å lage selv. Hvis du oppbevarer den ferdige krydderblandingen i en lufttett beholder, vil den holde seg frisk og aromatisk lenge. 

Dette trenger du:

  • 30 stk. grønne kardemommekapsler
    (fåes blant annet hos Kolonial.no)

  • 5 stk. sorte kardemommekapsler
    (fåes blant annet hos Verdensmat.no)

  • 15 stk nellikspiker

  • 15 cm kanelstang

  • 5 ss spisskummen

  • 2 ss korianderfrø

  • 1 ts sort pepper

  • 1 ss fennikelfrø

Slik gjør du:

Våre indiske restauranter i Oslo

Familien Singh har lang erfaring med indiske restauranter i Oslo. På starten av 1980-tallet reiste Gurdial Singh fra India til Oslo, som en av de aller første indiske kokkene i Norge. I dag er han læremester for dagens og fremtidens indiske kokker. 

Gurdial Singh har arbeidet ved noen av de mest toneangivende indiske restaurantene i Oslo, blant andre Holy Cow og Bombay Brasserie. Familien Singh med Gurdial Singh og sønnen Baljit i spissen, har startet en rekke suksessfulle restauranter i Oslo, og driver i dag New Delhi på Tjuvholmen og Listen to Baljit på Solli plass.

Masala Politics er den siste restauranten i Singh-dynastiet. Her får du indisk mat i helt nye former, komponert på en måte som aldri tidligere er gjort. 

Utsøkt indisk i Oslo

Er du i Oslo og har lyst på indisk mat? Masala Politics er det perfekte sted for alle som elsker indisk mat, uansett om du er sulten på lunsj eller middag i Oslo

Vi serverer en spennende miks av gatemat, risretter og curri hentet fra ulike steder i India. Våre oppskrifter har gått i arv i generasjoner, men hos Masala Politics er de utviklet på en ny og annerledes måte. Resultatet er «ukorrekt» indisk mat, unikt av sitt slag i Oslo. 

Restauranten vår handler om å provosere, inkludere, diskutere og eksperimentere – alltid i godt selskap, og alltid over deilig indisk mat og drikke. 

DSC_1594.jpg

Se meny – nydelig indisk mat

Vår meny består blant annet av følgende spennende indiske retter:

IDLI GOOGLY | Vegansk

Klassisk barsnack. Friterte, sprø «idlis» vendt i sørindiske kryddere med løk og karriblader.
Allergener: Kokos | Sennep

KASHMIRI ROGAN JOSH | Kokkens anbefaling

Karakteristisk lammerett fra Kashmir, med fennikel, ingefær og hele, røde chilier. Kan lages uten melk.

Allergener: Melk

MOTI MAHAL’S BUTTER CHICKEN

Tandoor-grillet kylling med bein serveres oppå en fyldig, smøraktig og spicy tomatsaus. Vår vri på en høyt elsket klassiker fra Indias hovedstad.

Allergener: Nøtter, melk

EGG KEJRIWAL / DET POLITISKE EGG | Kokkens anbefaling

En populær eggerett i India. Speilegg over et lag av krydret sopp og en søt & spicy myntechutney. Serveres på krispy ostebun.

Allergener: Sopp, gluten, melk, egg

KOHLAPURI CHICKEN BHAKRI BISCUITS

Nord-indisk brød fylt med kolhapurri-krydret kylling & thecha curd (grønn chilli og hvitløkschutney).

Allergener: Melk, gluten